60. Yıl Sarıgazi İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://60yilsarigaziiho.meb.k12.tr
Adres : SARIGAZİ MAH. ÖZÇELİK SK. 60. YIL ORTAOKULU VE İMAM HATİP ORTA OKULU SİTESİ 60. YIL ORTAOKULU VE İMAM HATİP ORTA OKULU NO: 2 İÇ KAPI NO: 1 SANCAKTEPE / İSTANBUL
VİZYON : Tüm öğrencilerimizi akademik,sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizin zihninde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.
BAŞARILAR : Her yıl okulumuz Nitelikli (Fen ve Anadolu) liselerine öğrenci yerleştirmektedir.

Öğretim Şekli :Sabahçı
Saatler : 08.00-14.00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okulumuza öğrencileri için servis vardır.
Ulaşım : Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Mecidiyeköy, Kartal, Sultanbeyli, Yenidoğan, Çekmeköy´e tek otobüsle gidilebilir.
Yerleşim Yeri : Sarıgazi Merkez
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Sarıgazi Belediye Binası´na ve Sancaktepe Kaymakamlığı´na yürüyerek 6-7 dakika mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz son açıklanan LGS başarı durumuna göre ilçe 3. lüğü mevcuttur.Her yıl fen liselerine ve proje liselerine öğrenci göndermektedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz çeşitli sportif faaliyetlerde bulunmaktadır. Özellikle tenis, satranç , furbol,mangala , alanlarında faaliyetler göstermektedir.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : e twinning, Harezmi Eğitim modeli uygulanmaktadır.